1. Bayilik Veren Firmalar
  2. Gıda
  3. Badem Pınarı

Badem Pınarı

Badem Pınarı bayiliği için aranan şartlar ve destekler ile birlikte, Badem Pınarı bayilik başvurusu için iletişim bilgileri

Gıda

Badem Pınarı Bayilik

Badem Pınarı Bayilik Hakkında : Bademler Şirketler Grubu olarak profesyonel anlamda şirketleşme sürecinde ilk olarak 1950'li yıllarda, gazoz üretim tesisi, taş ocak işletmeciliği ve mıcır şantiyeleri ile başlamış olup, ilerleyen süreçte mermer fabrikası, mermer ocakları işletmeciliği ve doğal kaynak su üretimi ile devam etmiştir. Firmamız, madencilik sektöründe traverten üretimi ile faaliyet göstermekte olup 17 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

Badem Pınarı Bayilik Başvurusu

Badem Pınarı Bayilik ve Bayilik BaşvurusuBadem Pınarı Bayilik Başvurusu yapmak isteyen girişimci ve yatırımcılar vermiş olduğum bu Badem Pınarı Bayilik Başvuru Formu linkten Badem Pınarı Bayilik Başvurusu yapabilirler. Badem Pınarı Bayilik, Badem Pınarı Bayilik Şartları ve Badem Pınarı Bayilik Maliyeti hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki irtibat numaralarından iletişime geçebilirsiniz.

Su ve Su Hakkında Bunları Biliyor muydunuz

SAĞLIKLI BİR İNSAN GÜNDE KAÇ LİTRE SU TÜKETMELİDİR Ortalama sıcaklıklarda yaşayan sağlıklı bir yetişkinin günlük olarak kaybettiği ve yerine koyması gerektiği su miktarı ortalama 2,5 litredir. Bu ihtiyacın bir kısmının muhtelif yiyecekler yolu ile alındığını varsayarak bir yetişkinin günde en az 1,5 litre su içmesi gerektiği söyleyebiliriz. Bu miktar beslenme uzmanlarınca yetişkinlere tavsiye edilen asgari miktardır. Ancak hamilelerin daha fazla su tüketmeleri gerekmektedir. Bebeği bütünüyle çevreleyen, kan plazması hacminin artışını destekleyen ve anne sütü oluşumuna yardımcı olan amniyotik sıvının (%98-99'u sudan oluşan) üretilmesi için ekstra su ihtiyacı doğar. 

PH NEDİR? PH suyun asitlik veya bazlık durumunu gösteren logaritmik bir değerdir. Çözeltide bulunan H+ iyonu konsantrasyonunu ölçer. pH, H+ iyonlarının elektrik potansiyellerine bağlı olarak veya renk indikatörleri (örn; fenolfitalein) ile ölçülebilir. pH değeri daima 1 ve 14 arasında değişen bir sayıdır. Asidik sıvıların hidrojen iyon sayısı yüksektir ve pH değeri 7 den küçüktür. Bazik olan alkali sıvıların hidroksil iyon sayısı yüksek olup, pH değerleri 7 den büyüktür. 

İLETKENLİK NEDİR? Bir maddenin iletkenliği, ilgili maddenin ısı, elektrik ve sesi iletme yetisi ya da gücü olarak tanımlanabilir. Suda iletkenlik, içindeki mineral ve mineral tuzlarının tamamının vermiş olduğu elektriksel bir değerdir. Sudaki mineral ve mineral tuzlarının miktarı arttıkça iletkenlik de artar. 

SUDA SERTLİK DERECESİ NEYİ İFADE EDER? Yer yüzündeki sular buharlaşarak bulutlarda depolanır ve tekrar yeryüzüne yağmur olarak döner. Dönüş sürecinde atmosferdeki karbondioksiti çözer ve bir miktar asidik hale gelir. Bu asidik yağmur suyu muhtelif kaya katmanlarından ve akiferlerden kalsiyum karbonatı çözmektedir. İşte bu çözülmüş mineralleri yüksek miktarlarda taşıyan sulara sert su denir. Bir suyun sertlik derecesi kalsiyum karbonatın ilgili suda ne kadar çözüldüğüne bağlıdır. Benzer kimyasal reaksiyonlar magnezyum sülfat, klorid, asit silisit tuzu ve demir için de geçerlidir. Ancak, çözülmüş haldeki kalsiyum karbonat bir suyun sertliğine en fazla katkı yapan elementtir. 

AMBALAJLI SUYU NEDEN TERCİH ETMELİYİZ?

  • Ambalajlı sular, yönetmelik gereği ilk çıktığı haliyle temiz ve sağlıklı olmak zorundadır. İlave bir işleme gerek kalmaksızın direkt olarak suyu kaynağından içebilirsiniz.
  • Ambalajlı su, Sağlık Bakanlığı'nın çok sıkı yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alındığı, sürekli denetim altında olduğu ve halk sağlığı açısından bir risk taşımadığı yönünde bir güvencenin var olduğu anlamını taşır. Genelde çeşme suları içinde taşıdığı klor gibi dezenfektanların etkisiyle rahatsız edici bir koku ve lezzete sahiptirler. Ambalajlı sularda ise bu tür sorunlar mevcut değildir.

POLİKARBONAT ŞİŞE AMBALAJ ÖZELLİKLERİ Polikarbonat şişeler esnek ve uzun süreli kullanım özelliğine sahip olup hijyenikliği daha kolay kontrol altına alınabilen ve toksokolojik açıdan da insan sağlığına uyumlu olan ambalaj özelliği taşımaktadır. Bebek biberonları dahi artık dünyada polikarbonat hammaddesinden yapılmaktadır. 

ŞEBEKE SUYU İLE DAMACANA SU ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

  1. Doğal kaynak suyunun şişelenmiş olması, söz konusu kaynak suyuna dolum yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın çok sıkı olan yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alındığı, sürekli denetim altında olduğu ve halk sağlığı açısından bir risk taşımadığı yönünde bir güvencenin var olduğu anlamını taşır. Diğer taraftan çeşme suyunda bu şekilde güçlü bir güvenceden bahsetmek mümkün değildir.
  2. Şişelenmiş doğal kaynak suyunda su kaynaktan ilk çıktığı haliyle saf ve temizdir. İlave bir işleme gerek kalmaksızın direkt olarak suyu kaynağından içebilirsiniz. Suyun saflığı ve temizliği yeryüzüne ilk çıkış noktasından yani kaynadığı noktadan, tam otomatik makinelerde şişeye dolumuna kadar olan süreçte çok sıkı kontrol altındadır.
  3. Diğer taraftan genel olarak suyun çeşmeye kadar olan yolculuğu farklıdır; çeşme suyunda su kaynakları dereler, nehirler gibi yüzey sularına dönüşmekte ve bu sular yüzeyden bulaşan her türlü kirletici unsurları da (tarım ilaçları kalıntıları, metaller, parazit, mikrop ve virüsler) taşıyarak toplanma havzalarına ya da barajlara gelmektedir.
  4. Bu biçimde toplanmış sular muhtelif filtreleme, klorlama ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirildikten sonra su şebeke boruları vasıtasıyla konutlara pompalanmaktadır. Bu proseslerde kullanılan klor gibi dezenfektanlar sağlık açısından uzun vadede riskler taşımaktadır, ayrıca borulardaki her türlü yabancı madde, pas, toprak, parazit, mikrop ve virüsler gibi unsurlar da şebeke suyunun içerisinde konutlara ulaşmaktadır.
  5. Genelde çeşme suları, içinde taşıdığı klor gibi dezenfektanların etkisiyle rahatsız edici bir koku ve lezzete sahiptirler. Şişelenmiş sularda ise sadece suyun kendi doğal tadından bahsedebiliriz.
  6. Sonuç olarak şişelenmiş doğal kaynak suyu; hijyenliği, ambalajı ve markası ile tüketicinin beğenisini ve güvenini kazanmak zorunda olan ticari bir maldır. Bu nedenle yapılan yatırımlar çok büyüktür; bazı küçük korsan firmalar dışında aklıselim hiçbir su sanayicisi tüketicisinin sağlığını riske atarak kendi şirketinin piyasadan silinme riskini göze alamaz. Genel olarak söylemek gerekirse; çeşme suyu üretim ve hizmetinde bulunan kamunun kaliteye dönük motivasyonu özel sektördeki kadar etkin olamamaktadır.
  7. Gerçekleşen üretim hacimlerinde, hizmet verilen tüketici sayılarında ve bu nedenle de kalite anlayışında çeşme suyu ile şişelenmiş su arasında büyük bir farklılık vardır. Çeşme suyunda kamu tarafından çoğu kez yüz binlerin ya da milyonların su ihtiyacını vasat kalitede dahi olsa karşılama zorunluluğu söz konusu iken; şişelenmiş suda nispeten çok daha az sayıda tüketicinin ihtiyacını en iyi kalitede karşılamak şeklindeki rekabetçi düşünce esastır.

 

  1. Su Bayiliği

Badem Pınarı Bayilik Destekleri

Personel Desteği
Personel Desteği
Eğitim Desteği
Eğitim Desteği
Pazarlama Desteği
Pazarlama Desteği
Bölge Koruması
Bölge Koruması
Yer Seçimi
Yer Seçimi
Reklam Desteği
Reklam Desteği

Badem Pınarı Şartlar & Koşullar

Gıda Sektöründeki Diğer Bayilikler

Öne Çıkan Gönderiler

Tümünü Gör